Behind the Scenes: A Newton Home Renovation

Newton Kitchen Before 3The owners of a Tudor-esque 1900s stucco home in Newton wanted to renovate their kitchen. There were several design challenges to tackle, including making the half bath more accessible to guests, relocating the laundry room and creating more storage for the mudroom and kitchen.

Newton drywall 4 duringNewton beam during

The owners also sought a stronger connection between the kitchen and eating area, a gazebo which was added in the 1990s.

After finalizing the design, the first step was demolition. Never a pretty sight.

Next came a major part of the project – removing an existing column and installing a steel carrying beam. With the new open layout, the kitchen begins to take shape.

Our innovative design staff came up with a fabulous way to keep appliances handy but out of sight.

Newton Kitchen Scout 3

Newton Kitchen scout 4Read our summer newsletter to see the completed project revealed. Have a design dilemma you need solved? Contact us.