Connecting Spaces

The homeowner’s of this traditional Tudor style home in beautiful Weston, MA struggled with its layout, typical for the time period in which it was built. A series of unconnected rooms and a kitchen too small for the gathering of the family or entertaining guests was literally cramping their style. The homeowners sought to reimagine the space, making room for larger gatherings while maintaining the intimacy of separate individual spaces. A truly collaborative process between the homeowner and the Feinmann design team resulted in a blending of formal and casual design transforming the space into a bright and flexible living area that allows for both cozy family dinners or a party for a crowd.

Weston kitchen 'before'

Weston living room 'before'

To open the fractured space, and to offer more entertaining options for the homeowners,  the Feinmann team removed two walls between the kitchen and the family room – as seen here in the  Before and after plans. An inviting dining area with functional built-in seating anchors one end of the room. New windows and skylights keep the area bright and offer views of the garden and pond.

Built in dining area off kitchen

What was previously an area lacking in circulation, the remodeled kitchen now has proper flow guided by a corridor in front of  the long center island. The painted cabinetry along the perimeter of the kitchen helps to keep the space feeling bright while the rich, dark brown lyptus wood cabinetry on the island adds warmth and contrast.

View of the new built-in's in the kitchen

View from family room of kitchen bar

The warm black walnut bar invites guests to linger while keeping out of the busy cooking area. Sunlight and an elegant raised coffered ceiling in the seating area off the kitchen create a cozy place to relax, take in the view or catch a game on the new custom wireless audio flat screen television. What was once a fractured series of rooms is now a connected space – for living comfortably and entertaining with grace.