Feinmann Wins Two Gold CotY Awards from EM NARI

Feinmann has earned two 2017 Gold CotY (Contractor of the Year) Awards from EM NARI. CotY Awards were presented at EM NARI’s Evening of Excellence event on Wednesday, March 29th at the Clarke Showroom in Milford, MA. This year there were 100 projects submitted for CotY Awards across 19 categories. A panel of eight independent reviewers judged the project entries in a blind evaluation. Feinmann was a Gold CotY Award winner for Residential Addition over $200,000, recognized for our Newton project, Splitting the Difference. A 1950s split-level was saved from the wrecking ball with a light-filled, two-story 968 square foot addition including a new kitchen. High ceilings, a zero-clearance fireplace and large windows bring this Mid-Century home into the 21st century. A guest room, playroom with doors to the backyard, full bath and laundry room complete the renovation on the lower level.

Feinmann was also a Gold CotY Award winner for Entire House over $500,000 for our River View project in Concord, to be published this fall in Boston HOME Magazine.

Project Showcase: Splitting the Difference in Newton

Feinmann addition Newton exterior after In October 2015 we showed you a behind-the-drywall sneak peek at this project. Here’s the finished addition with a new kitchen and open concept living/dining room.

The owners of a 1960s split level ranch in Newton wanted to enlarge their kitchen, living and dining area on the main floor with views of the back yard. A 968 square foot two-level addition provides an innovative open floor plan with a new kitchen and combination living-dining room that features a zero clearance, wood-burning fireplace and built-in shelves. On the lower level, what was formerly the husband’s office is now a guest room. A new full bath, laundry room and playroom that exits to the back yard were all part of the project. An existing screened-in porch was incorporated into the new open floor plan on the main floor. A portion of the original living room has been partitioned and is now the home office for the owner’s PR company.

The old deck was removed to make way for the addition. A modest-sized deck with cable railings and a staircase to the backyard is accessible from the upstairs space. Generously sized windows along the rear of the home bathe the space in natural light. New elements of the home are contemporary Shaker-style cabinetry in the kitchen from Greenfield, painted white and a large kitchen island with gray cabinetry below and a honed Bianco marble surface. The space is bathed in natural light from the floor to ceiling windows. Read more about the project here.

 

Feinmann two-story addition in NewtonFeinmann Newton addition after image

Before:

newton-addition-kitchen-beforeFeinmann newton addition dining room before

newton-addition-rear-before

Divine Intervention for a Burlington Ranch

Feinmann Inc Burlington MA before photoA Burlington, MA couple hired Feinmann to expand their cramped, yet iconic, 1960s raised ranch house while keeping within a modest budget. An earlier design created by another firm planned a rear addition to the house, which would have required an extensive kitchen renovation. Modern design lovers, the homeowners ultimately chose Feinmann’s fresh approach to reconfiguring the way they would live in their home. The design team found an alternative solution that would create a connection to the house from the garage with a new entry and ample living area: all while preserving the character of the original, endearing ranch house. Read more…

Belmont, MA Kitchen ‘After’ photos

Back in August we chronicled a Belmont, MA kitchen addition ‘in progress’  where a great change was taking place…by adding only three feet and six inches. Our photographer recently took these beautiful shots of the completed project and we couldn’t wait to share.

Kitchen after renovation…space management at it’s finest

Light from the new windows above the counter open the small space

Our finish carpenter built this beautiful treatment around their fireplace as well

Field report: Belmont, MA Kitchen Addition

Ever wonder what a kitchen addition in progress looks like?  Feinmann Design|Build thought you might.  We’re making  a great change to a kitchen in Belmont, MA this month.  The cramped space in this kitchen lacked working surface area for our clients who love to entertain. By adding only three feet and six inches to the existing kitchen, we are allowing space for a whole new island, area for coats/boots, and more cabinetry . We saved our clients time and money by simply removing sections of decking in order to build the foundation for the addition.  This minimized a lot of additional landscape work and saved the deck which was only five years old. It is fun to provide this type of creative solutions for our clients!

Exterior of house BEFORE

 

Kitchen BEFORE

 

Interior of kitchen during addition – a laminated beam replaces the existing kitchen exterior wall

 

Exterior of house during addition

Our carpenters working on the exterior 

Completed exterior

Completed kitchen interior