Room With a View

Room With a View Room With a View Room With a View Room With a View Room With a View Room With a View Room With a View

Manchester-by-the-Sea House Renovation Storyline

Despite its prime location on the water, this house in Manchester-by-the-Sea wasn’t taking full advantage of the scenic views.  The homeowners often found themselves relaxing on the sun porch, which faced the water, rather than in the living room behind it.  Now, after a dramatic remodel, they enjoy that pleasant, sunny ambiance in the comfort of a sophisticated waterfront living room.

To let in the view, the Feinmann team removed a wall and chimney between the living room and the sun porch creating one large space.  The new 750-square-foot living room features multiple seating areas, oriented around the hearth and a bank of windows framing the water.  The elegant coffered ceiling and functional built-in elements – like the window seats that flank the fireplace – help break up the large space, keeping the feeling cozy and intimate.  Through a set of French doors, the homeowners now have easy access to their brick patio, which was little used before the renovation.

As traditional as it may appear, the remodeled living room is outfitted with hidden high-tech features, including surround sound in the ceiling and a TV screen that masquerades as a painting over the fireplace.  Its classic good looks are accented with a hint of contemporary flair – the result of close collaboration between the Feinmann team and the clients’ interior designer.  Against the backdrop of handsome cream-colored trim work, interesting textiles and a reclaimed, wide-plank ash floor add warmth and texture.  Refined yet relaxing, it’s a room perfect for admiring the outdoors while enjoying an array of indoor pleasures.

Our Client Said

“We chose our home because of its’ location on a charming ocean inlet but we never fully appreciated the view while inside.  Feinmann saw this right from the start and re-designed our living area to take full advantage by bringing the outside in!  We are equally elated that the remodeling project was also executed with care and superior craftsmanship turning the vision into reality.”