Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord

Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord Mid-Course Correction for a Mid-Century House in Concord

Concord Kitchen and Master Bath Renovation

Deck Houses typically feature post and beam construction, tongue and groove vaulted ceilings, and sliding glass doors leading out to a deck. Our clients owned a 1968 version with a screened porch off of a dark dining room. The owners wanted to update the kitchen and improve the connection between the kitchen and the dining room. Finally, in another phase of the project we renovated the master bathroom to include a new walk-in shower with a new skylight.

By removing a redundant stairway to the basement from the kitchen, our design team was able to reconfigure the wall between the kitchen and dining room. On that reconfigured wall, a new internal window with the same dimensions as the adjacent exterior windows turns the corner to bring light and connection to the dining room. The existing peninsula was changed to a stand-alone island with storage and seating. New cabinetry from Greenfield in a natural finish works beautifully with the hardwood floors. Perimeter and island countertops are Caesarstone in Haze. An LED square pendant, Corona Square, provides a striking focal point.

The backsplash is Oxo Line Blanco in a matte finish from Porcelanosa. New appliances from Miele include a convection oven and a combination steam oven, induction cooktop and ventilation hood. A side-by-side SubZero refrigerator and a Sharp microwave drawer bring this kitchen into the 21st century. The wall opposite the dining room wall also was dramatically altered: a doorway into the laundry room was sealed off and the doorway to the mudroom/laundry/powder room and entrance area was opened up. The wall adjacent to the fireplace was scaled back so the main entrance to the home was visible from the family room area. A wood pellet fireplace with a new Dekton hearth and stone fireplace surround give the area an updated, textured appearance. Slate tile flooring expands the tight entry area by connecting the entrance, mudroom and fireplace hearth spaces. A new built-in desk area with shelving next to the fireplace completes the tableau at that end of the room. Hardwood flooring is used throughout the rest of the space.

The master bath also features Greenfield cabinetry and Caesarstone vanity surface in Pure White. We added a cloud ceiling so we could install recessed lighting and mirrored the wall behind the vanity to make the space feel larger. A new skylight was installed on the roof above the walk-in shower providing natural light. Glass rectangular tiles in Colorado from Original Tile with matching grout and a strip of LED lights embedded in the tile up the cool quotient.

Photography by Nat Rea

Our Client Said

We are thrilled with our new space, it is functional, comfortable and beautiful. I would highly recommend Feinmann for a job that is important to you, because they make your satisfaction a priority. If you would be happy cutting corners, perhaps they are not quite the right fit.